На основу з пісочного тіста викладається брусниця, перемішана зі збитими білками і все запікається близько 30 хвилин. Виходить дуже незвичайний і смачний пиріг.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 230 – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Брусниця – 300 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати відкритий пиріг з пісочного тіста з брусницею? Для пісочного тіста розтираємо масло з цукровою пудрою. Далі додаємо один жовток і добре перемішуємо. Порціями додаємо борошно пшеничне, сіль і замішуємо тісто. Рівномірно розподіляємо його по формі для запікання і ставимо в холодильник на 20 хв. Після закінчення цього часу, кладемо на тісто крупу (для вантажу) і відправляємо форму в холодну духовку. Розігріваємо її до 180оС і випікаємо приблизно 10-15 хвилин з вантажем і 5 хвилин без нього, щоб дно підсохло.

Приступаємо до приготування меренги. Відокремлюємо білки від жовтків.

Додаємо одну дрібку солі і збиваємо за допомогою міксера на середній швидкості до утворення легкої піни. Потім насипаємо цукровий пісок і збиваємо ще 5 хвилин на великій швидкості.

Повинна вийти густа маса з міцними піками.

Приблизно 1/3 меренги перекладаємо в іншу ємність, а в решту масу додаємо брусницю і акуратно перемішуємо, щоб білки не опало.

Перекладаємо отриману суміш на піщану основу.

Зверху викладаємо залишилася меренгу і рівномірно розподіляємо її по поверхні.

Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом півгодини. Його верх повинен бути хрустким, а середина запеченою. Розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Пироги