Пісочне тісто славиться максимальною простотою приготування, яка під силу навіть новачкові. Плюс до всього, дрібна крихта є надійною основою для ягідної начинки і дозволяє зберегти не тільки гідний зовнішній вигляд, але і смакові якості пирога. Поєднуючи кислу смородину з солодким пісочним тістом, ви отримуєте максимально збалансований смак.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 220 – 250 гр.
  • Смородина червона – 280 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пісочний пиріг з червоною смородиною просто! У миску просіваємо борошно пшеничне вищого сорту, розпушувач і додаємо 100 грамів цукру. Всі компоненти ретельно перемішуємо між собою.

Заморожене вершкове масло ріжемо на невеликі кубики і додаємо в миску з сипучими компонентами. Всі перетираємо руками до утворення не дуже дрібної крихти.

Жовтки відділяємо від білків і додаємо в отриману крихту. Білки в свою чергу, відставляємо на недовгий час в сторону. На цьому етапі замішуємо тісто і формуємо максимально однорідний за консистенцією грудку. Загортаємо його в харчову плівку і охолоджуємо в холодильнику протягом 20-30 хвилин.

Червону смородину знімаємо з гілочок і добре промиваємо. Потім ягоди перекладаємо в глибоку ємність і товчемо будь-яким відповідним предметом. Можна використовувати спеціальну толкушку або качалку.

Суміш, що нагадує по консистенції пюре, перетираємо через сито, щоб в результаті отримати рідина без макух, однорідну по своїй консистенції.

Через півгодини витягаємо охолоджений грудку тіста з холодильника і звільняємо від плівки. Потім робочу поверхню присипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо на ній наше тісто до розмірів, які будуть міститися в нашу форму.

Підготовлене тісто перекладаємо у форму для випікання, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Одночасно з цим розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо випікатися тісто протягом 10-15 хвилин.

Для приготування начинки збиваємо білки до утворення стійких піків, після чого додаємо до них решту 100 грам цукор і крохмаль. Весь вміст збиваємо ще хвилин п’ять. Потім поєднуємо білкову суміш з ягідним соком і розмішуємо до однорідної світло-рожевою маси.

Виймаємо з духовки подрумянившийся корж і викладаємо на нього ягідну начинку. Зменшуємо нагрів духовки до 180 градусів і випікаємо пиріг протягом 15-20 хвилин.

Через це відкриваємо духовку і перевіряємо готовність пирога. Зверху він покривається легкою приємною скоринкою, а начинкою нагадує суфле. Подавати до чаю його можна відразу після приготування або ж в охолодженому вигляді.

Бажаємо приємного чаювання!

Пиріг з червоною смородиною Пиріг з червоною смородиною в духовці Пироги