Вологий паска на сметані ви легко приготуєте у себе вдома. Такий паска буде в сотні разів смачніше ніж покупної, а до того ж – приготований власноруч. Смачний солодкий, трохи вологий паска – прекрасне частування до великодня.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Ізюм – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 700 – 800 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати вологий паска на сметані? Злегка підігрійте молоко, щоб воно було трохи теплим.
Додайте в молоко цукор – 1 чайну ложку, а також дріжджі.
Всипте близько склянки борошна і добре перемішайте.
Накрийте суміш рушником і приберіть в тепле місце на півгодини, щоб тісто трохи піднялося.
Курячі яйця ретельно збийте з цукровим піском.
Якщо ви використовуєте не ванільний цукор, а ванілін, то стручок розріжте і вийміть з нього насіння.
Додайте яйця в опару і добре перемішайте.
Потім додайте в суміш опари з яйцями ваніль.
Потім додайте розм’якшене вершкове масло в тісто.
Слідом відправте в тісто сметану.
Поступово додайте в тісто борошно, поступово просеивайте її і вимішуйте гладке не липнущее до рук тісто.
Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці, потрібно приблизно близько півгодини щоб тісто піднялося.
Через певний час перевірте тісто, якщо воно дійсно зросла, то займіться приготуванням далі.
Всипте вимитий і висушений родзинки в тісто. Потім накрийте тісто і приберіть в тепле місце ще на півгодинки.
До цього часу тісто вже добре виросте і можна буде пекти паску.
Форми для паски акуратно змастіть маслом і заповнити тістом на 1/3.
Тісто має ще трохи піднятися в формах, а потім можна випікати паски в духовці. Духовку розігрійте до 100 градусів духовку на 10 хвилин. Потім нагрійте духовку до 180 градусів і печіть паски до повної готовності, близько півгодини.
Готові паски прикрасьте за вашим смаком і подавайте їх до столу.
Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Великодні паски в духовці Великодні паски на молоці Вершкові великодні паски паска з родзинками на сухих дріжджах Солодкі паски Страви на Великдень Тісто для пасок