Головною особливістю вологого паски на Великдень крім дивовижного смаку є його здатність зберігати свіжість протягом тривалого часу. А переконатися в цьому можна, приготувавши цей прекрасний десерт, дотримуючись покрокової інструкції, яку ми представляємо вашій увазі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 25 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сир 9% – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Родзинки або Цукати – 100 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 150 гр.

Процес приготування:

Готувати вологий паску на Великдень легко! Для початку необхідно висипати родзинки в окрему невелику ємність і залити його окропом на десять хвилин. Потім після вилучення викладаємо ізюм на паперовий рушник для того, щоб позбутися від зайвої рідини.

В іншу миску викладаємо дріжджі і цукор. Перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.

Туди ж відправляємо молоко і три столові ложки борошна, яку необхідно попередньо просіювати. Все перемішуємо, потім додаємо отриману масу на п’ятнадцять хвилин у тепле місце.

Беремо окрему ємність і збиваємо в ній за допомогою міксера одне яйце, два жовтки і цукор.

Туди ж додаємо рослинне масло і сир. Все перемішуємо до однорідності.

Отриману масу з’єднайте з опарою і ретельно перемішуємо.

В загальну масу необхідно додати сіль і розпушувач.

Потім поступово ввести решту борошна. У тесті не повинно бути грудочок.

Відкладаємо міксер і починаємо вимішувати тісто руками.

Розкладаємо тісто по формах, які необхідно змастити вершковим маслом.

Треба враховувати, що в процесі випікання тісто повинно сильно збільшитися в розмірах, тому формочки не варто повністю заповнювати тістом.

Відправляємо тісто в духовку на сорок хвилин і випікаємо при температурі 170 градусів.


Тим часом в окремій мисці за допомогою міксера збиваємо два білка, сполучених з цукровою пудрою. Отриманої глазур’ю змащуємо готові паски.

Великодні паски на молоці Великодні паски на яєчних жовтках Вологі великодні паски Паски з родзинками в духовці паски з розпушувачем Паски на Великдень паску класичний Сирні паски на дріжджах з родзинками