Головною особливістю вологого паски на Великдень крім дивовижного смаку є його здатність зберігати свіжість протягом тривалого часу. А переконатися в цьому можна, приготувавши цей прекрасний десерт, дотримуючись покрокової інструкції, яку ми представляємо вашій увазі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сир 9% – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Родзинки або Цукати – 100 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукрова пудра – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати вологий паску на Великдень легко! Для початку необхідно висипати родзинки в окрему невелику ємність і залити його окропом на десять хвилин. Потім після вилучення викладаємо ізюм на паперовий рушник для того, щоб позбутися від зайвої рідини.
В іншу миску викладаємо дріжджі і цукор. Перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.
Туди ж відправляємо молоко і три столові ложки борошна, яку необхідно попередньо просіювати. Все перемішуємо, потім додаємо отриману масу на п’ятнадцять хвилин у тепле місце.
Беремо окрему ємність і збиваємо в ній за допомогою міксера одне яйце, два жовтки і цукор.
Туди ж додаємо рослинне масло і сир. Все перемішуємо до однорідності.
Отриману масу з’єднайте з опарою і ретельно перемішуємо.
В загальну масу необхідно додати сіль і розпушувач.
Потім поступово ввести решту борошна. У тесті не повинно бути грудочок.
Відкладаємо міксер і починаємо вимішувати тісто руками.
Розкладаємо тісто по формах, які необхідно змастити вершковим маслом.
Треба враховувати, що в процесі випікання тісто повинно сильно збільшитися в розмірах, тому формочки не варто повністю заповнювати тістом.
Відправляємо тісто в духовку на сорок хвилин і випікаємо при температурі 170 градусів.
Тим часом в окремій мисці за допомогою міксера збиваємо два білка, сполучених з цукровою пудрою. Отриманої глазур’ю змащуємо готові паски.
Великодні паски на молоці Великодні паски на яєчних жовтках Вологі великодні паски Паски з родзинками в духовці паски з розпушувачем Паски на Великдень паску класичний Сирні паски на дріжджах з родзинками