В’ялені помідори – це улюблений багатьма делікатес. Його можна знайти практично в кожному магазині, але ціни на нього дуже кусаються. Сьогодні ми розповімо вам, як можна приготувати в’ялені помідори в домашніх умовах за допомогою електросушарки. Повірте, це не так вже й складно! Приготувавши в’ялені помідори своїми руками, ви додаєте в них спеції за власним смаком, а потім насолодитися стравами, приготованими з їх додаванням.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Сіль – 2 – 4 ст. л.
- Прованські трави – 3 – 4 ч. л.
- Масло рослинне – 350 мл
- Масло оливкове – 350 мл
- Часник – 3 – 4 зуб.
Процес приготування:
Щоб приготувати в’ялені помідори в електросушарці, необхідно вибрати щільні томати з м’ясистою серцевиною, бажано одного розміру – невеликі. Ми обрали сорт сливка. Помідори промиваємо прохолодною водою, викладаємо на рушник, щоб вони обсохнули або протираємо рушником насухо.
Кожен помідор розрізаємо навпіл і за допомогою чайної ложки видаляємо серцевину (серцевини від помідорів можна скласти в лоточок і заморозити, а взимку використовувати в супи і рагу).
Готові половинки викладаємо на паперовий рушник зрізом вниз і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб воно ввібрало зайву вологу.
Томати викладаємо на кілька рівнів електросушарки так, щоб між половинками залишалося небагато місця для циркуляції повітря.
Помідори злегка присипаємо сіллю і спеціями. Ставимо на рівні сушарку і виставляємо режим сушіння овочів або температуру 60-70 градусів. Кількість годин сушіння залежить від розміру томатів і температури в електросушарці. У середньому на це йде від 6 до 14 годин. Рівні в електросушарці необхідно переставляти між собою кожні 1-1,5 години.
Готові в’ялені помідори повинні бути пружними, гнутися, приємно пахнуть і не виділяти сік при натисканні. По готовності вимикаємо електросушарки і залишаємо томати остигати.
Остиглі томати викладаємо в простерилизованную банку і додаємо часник.
В цей час займемося приготуванням ароматною заправки: у сотейник наливаємо два види масла (якщо хочете, можна скористатися тільки оливковою, але даний варіант буде більш витратним).
Додаємо в олія сіль і італійські трави. Перемішуємо і розігріваємо масло, але не кип’ятимо.
Гаряче ароматне масло наливаємо у баночку так, щоб воно покрило все томати. Необхідно кілька разів злегка стукнути дном банки про робочу поверхню, щоб вийшли бульбашки повітря.
Щільно закриваємо банку кришкою, даємо маслу охолонути і прибираємо в’ялені томати на зберігання в холодильник.
Через 3-4 дні помідори просочаться ароматним маслом і спеціями і будуть повністю готові до вживання. Приємного апетиту!
В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в електросушарці В'ялені помідори в олії В'ялені помідори в сушарці В'ялені помідори з прованськими травами