В’ялені помідори – відмінне ласощі, делікатес. Єдиний недолік цієї страви – тривалість приготування. Однак при використанні мікрохвильової печі, швидкість приготування закуски значно скорочується.
Інгредієнти: на 0.9 л.
- Помідори свіжі (вершки) – 2 кг
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування в’ялених помідорів в мікрохвильовці смачний! Помідори і спеції підготуйте заздалегідь. Томати гарненько промийте і обсушіть за допомогою паперових рушників або дайте їм просохнути природним шляхом.
Розріжте томати на чотири частини, серединку можете не виймати.
Посоліть і поперчіть плоди за вашим смаком.
Потім додайте до томатів суміш прованських трав, посипаючи їх настільки, наскільки вам подобається.
Викладіть помідори на пекарській папір, збризніть оливковим маслом і викладіть на підставку мікрохвильовки прямо на папері.
Увімкніть мікрохвильову піч на найбільшу потужність хвилин на десять, після чого злийте рідину з томатів і знову увімкніть мікрохвильовку. Готовність перевіряйте по виду томатів та відсутності соку. В середньому потрібно три підходи, щоб отримати в’ялені томати.
В стерильні баночки налийте трохи олії, додайте суміш трав і заповніть баночку до половини.
Потім знову влийте олію і утрамбуйте інші плоди. Влийте ще трохи олії, банки закупорьте і приберіть в холодильник на зберігання.
В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з прованськими травами