Якщо ви не знаєте, яке солодке блюдо приготувати для обіду, зверніть увагу на цей рецепт. Всі його інгредієнти ідеально поєднуються, утворюючи ніжний і незабутній смак. Ви з легкістю приготуєте таке блюдо в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Для тіста: –
- Борошно – 5 ст.
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Вода – 0,5 ст.
- Для начинки: –
- Вишня – 800 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Манна крупа – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати вишневі вареники з тестом на молоці? У глибоку миску налийте молоко. Додати до нього сіль і добре розмішайте. Курячі яйця розбийте. Відокремте жовтки від білків. Жовтки додаємо до молока з сіллю. Розмішуємо їх за допомогою виделки. Білки ви можете зберегти для іншої страви.
Для вареників вибирайте пшеничне борошно тонкого помелу. З неї не зможе вийти сухого і твердого тесту. Борошно необхідно заздалегідь просіяти через сито. Зробіть це кілька разів. Так вона збагатиться киснем, а тісто в результаті вийде дуже пишним. Додайте борошно в молоко поступово, невеликими порціями. Після кожного додавання перемішуйте тісто звичайною ложкою або віночком. Тісто повинне вийти еластичним. Накрийте миску рушником і дайте тісту постояти протягом 25-30 хвилин.
Приступаємо до приготування начинки. Для неї ми будемо використовувати свіжу вишню. Краще всього брати ягоди темних сортів. Обов’язково промийте її перед приготуванням. Нам потрібно акуратно дістати кісточки з ягід. Для цього ви можете використовувати шпильку або просто розрізати вишню навпіл. Перекладіть ягоди в тарілку. Додайте до них цукор і добре розмішайте. Кількість цукру може змінюватись в залежності від того, наскільки кислу ягоду ви використовуєте. Останнім інгредієнтом додаємо манку. Вона вбере в себе сік, який буде виділяти вишня. Завдяки цьому вареники не розклеїтися.
Викладіть тісто на дерев’яну дошку, яку потрібно заздалегідь присипати борошном. Вимішуйте його протягом декількох хвилин. Розкачайте тісто. Воно повинно нагадувати тонкий коржик. З нього ви повинні зробити невеликі кола. Використовуйте для цього спеціальну форму або склянку з гострими краями. Викладіть кола на дошці. Накрийте їх харчовою плівкою, щоб вони не встигли засохнути.
Починайте викладати начинку з вишні в центр кожного кола. Слідкуйте за тим, щоб сік або цукор не потрапили на краю тесту. З’єднайте краї вареників. Добре притисніть їх пальцями. За бажанням ви можете зробити на них який-небудь малюнок. Наприклад, косичку.
Наповніть каструлю холодною водою. Для даної кількості продукту вам знадобиться 3 літри води. Перенесіть каструлю на плиту. Коли вода закипить, додайте до неї трохи солі і розмішайте. Викладіть вареники у воду. Постійно перемішуючи їх з допомогою шумівки. Якщо у вас залишаться «зайві» вареники, покладіть їх у пакет і відправте в морозильну камеру. Так ви зможете приготувати їх в наступний раз. Дочекайтеся, коли вода знову почне кипіти. Зменшіть вогонь і варіть вареники протягом 3 хвилин. Після цього перекладіть їх у друшляк. Так з них стече зайва волога. Ознакою того, що готові вареники, стане практично прозоре тісто. Ви навіть зможете побачити їх начинку.
Порційно розкладіть вареники по тарілках. Подавати їх можна як холодними, так і гарячими. Ви можете прикрасити страву свіжими ягодами, покласти на вареники сметану, варення або розтоплене вершкове масло. Таке блюдо стане відмінним доповненням для вашого обіду. Швидше спробуйте цей рецепт.
Вареники Вареники з вишнею Вареники з замороженої вишнею Тісто для вареників Тісто для вареників на молоці