Дуже смачно звучить вишня начинках для пирогів і тортах, проте взимку ціна на ці ягоди трохи кусається. Пропонуємо заготовити смачний та запашний вишневий джем з сезонних ягід, який взимку в готовому вигляді можна використовувати в кондитерські вироби.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати вишневий джем для пирога, необхідно ягоди перебрати, помити, видалити кісточки з допомогою скріпки або спеціальної машинки. Висипати підготовлені ягоди в каструлю з товстими стінками.
Додати до вишні 1 склянку цукрового піску і розмішати. Поставити на сильний вогонь і дочекатися закипання. Після закипання варити близько 5 хв, не збавляючи вогонь.
Додати в каструлю ще 200 р цукрового піску і перемішати. Знову варити 5 хв, помішуючи і збираючи піну з поверхні.
Всипати ще один стакан цукру і розмішати. Варити протягом 5 хв, а потім висипати в каструлю залишки цукру. Все перемішати, поварити ще 5 хв. і зняти з плити.
Розлити готовий вишневий джем в гарячому стані за простерилизованным скляних ємностей і закатати або закрити пластмасовими кришками. Перевернути тару з джемом догори дном під теплою ковдрою і залишити до повного охолодження. Прибрати на зберігання в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Вишня з цукром на зиму Джем з вишні Джеми