Ягоди шовковиці мають дуже мало кислоти, тому її прийнято варити разом з лимонами або, наприклад, з кислою вишнею. Це дуже вдале поєднання за смаком і кольором. Варення виходить досить густим.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Вишня – 0.5 л.
  • Шовковиця – 0.5 л.
  • Цукор-пісок – 0,5 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з шовковиці з вишнею? Ягоди перебрати, видалити з них усе сміття, відірвати живці. Відсортувати і викинути ягоди з гниллю і цвіллю.

Ретельно помити ягоди в декількох водах. Прибрати кісточки у вишні. З’єднати шовковицю, вишню і воду в чаші блендера, подрібнити до стану однорідного пюре.

Перелити пюре в товстостінну каструлю, додати цукровий пісок. Перемішати до розчинення кристалів цукру. Встановити каструлю з вмістом на вогонь і довести до кипіння.

Варити варення на слабкому вогні, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Уварювати до густоти протягом 40 хв. В кінці варіння кісточки шовковиці мають спливти. Зібрати їх столовою ложкою і викинути.

джем Розлити по стерильним банкам і закатати прокип’яченими кришками. Перевернути заготовки догори дном під теплою старої курткою і остудити, а потім понести в підвал або льох.

Вживати ласощі з сиром, сирниками, панкейками.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні Варення з шовковиці Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму