Крохмаль є відмінним загусником для подібних солодких ласощів, при цьому він не додасть страві ніяких зайвих присмаків і залишиться непомітною, зберігаючи аромат і смак ягід. Такий джем можна використовувати для випічки пиріжків або пирогів або як окремий десерт до чашки ароматного чаю. Джем готується швидко і не складно.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня (без кісточок) – 2 кг
- Цукор-пісок – 0,7 кг
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати вишневий джем з крохмалем просто! Заздалегідь переберіть вишню від сміття, гілок та листя, вимийте ягоду і видаліть кісточки.
З допомогою блендера подрібніть вишню в однорідну масу. Перекладіть її в посуд з товстим дном і закип’ятіть.
Додайте цукор, сік лимона і його цедру. Зменшіть вогонь, додайте джем крохмаль і варіть, помішуючи, ще 10 хвилин, поки всі сипучі інгредієнти не розчиняться. Прибирайте піну з поверхні.
Підготуйте стерильні банки, якщо закатываете на зиму, або піалу для джему, якщо плануєте відразу ласувати десертом і перекладіть ще гарячий по посуді. Джем загусне, коли повністю охолоне, а поки що він повинен стікати з ложки цівкою, а не краплями.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Вишня з цукром на зиму Джем з вишні Джеми Желе з вишні без желатину