Хочу запропонувати приготувати ароматний чорничний джем на зиму. Чорниця – корисна ягода, з якої варять варення, компоти, використовують в якості прошарку для бісквітних тортів і тістечок. Швидка термічна обробка дозволяє зберегти велику кількість корисних речовин в готовому джемі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 10 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з чорниці на зиму. Чорницю ретельно переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Потім викладіть на паперові рушники, щоб зайва волога вбралася.

Половину обсушену ягід чорниці викладіть в каструлю з товстим дном і, скориставшись заглибним блендером, подрібніть до однорідної консистенції.

Другу половину засипте необхідною кількістю цукрового піску. Добре перемішайте, залиште приблизно на 1 годину. Через годину чорницю з цукровим піском перекладіть в подрібнену чорничну масу і поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, всипте пектин і ретельно перемішайте. Варіть ще 5-7 хвилин, а потім зніміть з вогню.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно розлийте гарячий джем по стерильним банкам. Банки з чорничним джемом накрийте стерильними кришками і закрутіть, переверніть догори дном.

Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і перемістіть в холодильник або прохолодне місце на довгострокове зберігання. Після повного охолодження пробуйте приготоване ласощі, намазавши на білий батон.

Приємного насолоди!

Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму