Джем з стиглої і соковитою вишні, приготований в домашніх умовах, дозволить зберегти корисні і поживні властивості ягід. Додавання пектину дозволить значно зменшити кількість цукру і при цьому зробить джем густим. Ласощі буде мати густу прозору структуру з шматочками цілих ягід.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня (з кісточкою) – 1,2 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Пектин – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати вишневий джем з пектином просто! Пектин з’єднайте з 3 ст. л. цукру і відставте в сторону. Переберіть вишню від сміття, гілок та листя, вимийте ягоду і видаліть кісточки, це зручно зробити за допомогою звичайної шпильки або шпильки.
Засипте ягоди цукром, перемішайте і залиште на 3 години в темне місце, щоб вишня пустила сік.
Поставте ягоди на повільний вогонь до закипання і поваріть 5 хвилин, постійно доглядаючи за киплячою рідиною і знімаючи пінку. Додайте пектин, одразу ж добре перемішайте і через 3 хвилини знімайте з вогню.
Готовність заготовки можна перевірити, виклавши трохи джему на сухе блюдце і поставивши в холод на 2 хвилини, він повинен застигнути і не стікати з блюдця.
Розкладіть ще гарячий джем по стерильним банкам і закупорьте. Дайте охолонути в кімнаті, а потім ставте в холод для зберігання і обов’язково баночку.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Варення з вишні з пектином Вишня на зиму Джем з вишні Джеми Желе з вишні без желатину