Соковитий, яскравий і апетитний вишневий компот найкраще закривати в трилітрових банках. Ця проста заготівля позбавить вас від безлічі клопоту в зимовий час. Кілька банок смачного компоту з вишні збережуть в собі безліч вітамінів для вас, а заготовити це зовсім не складно. У нашому рецепті ви знайдете пропорції вдалого вишневого компоту на три літри.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Вишня – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з вишні на 3 літрову банку? Всі інгредієнти для компотика потрібно підготувати і викласти на стіл. Кісточки з вишні видаляти не потрібно, це необхідно тільки при варінні варення і то – не завжди.

Для закачування компоту потрібно ретельно простерилізувати банку. Краще всього буде протриматися деякий час банку над парою, попередньо добре вимивши її зсередини і зовні. У банку покладіть вишню і всипте цукровий пісок.

В банку з компотом влийте крутий окріп і відразу ж загорніть компот за допомогою стерильної кришки і переверніть банку догори дном. Банку обов’язково потрібно укутати на час охолодження, для цього підійде плед або теплий рушник.

Відразу після закачування компот буде майже прозорим і досить непоказним на вигляд, тому його не можна вживати одразу ж, потрібно дати йому настоятися.

Через добу після закачування вишневий компот буде вже яскравого червоного кольору, а до того часу, як ви вирішите його відкрити, компот стане дуже насиченим і ароматним.

Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на зиму Компоти