тихий зимовий вечір, доповнити чаювання приготованим власними руками джемом – що може бути краще. По цьому рецепту приготування смачного ласощі не займе у вас багато часу і великих витрат.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Вишня – 700 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати вишневий джем з желатином? Ягоди переберіть від поганих, промийте і видавіть кісточки.

Засипте вишню цукром, перемішайте, дайте їй настоятися і пустити сік.

Подрібніть блендером ягідну суміш.

Додайте в отримане пюре желатин, перемішайте і зачекайте кілька хвилин, поки він розбухне. Через хвилин 10-15 поставте ягідну масу на повільний вогонь, варіть 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Обсяг джему за цей час зменшиться, і маса загусне.

Гарячий джем перелийте в чисту суху банку і щільно закрийте.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні з желатином Вишня на зиму Джем з вишні