За пропонованим рецептом ви можете заготовити на зиму яскравий і насичений конфітюр з вишні. Рецепт не потребує багато часу і сил. Десерт сподобається вашій родині. Додамо в вишневий конфітюр желюючі компоненти.
Інгредієнти: на 1.1 л.
- Вишня (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 650 гр.
- Желфикс (2:1) – 1 пакет
Процес приготування:
Як приготувати вишневий конфітюр на зиму? Вишню промити проточною водою і обсушити на рушнику. Будь-яким способом видаліть у ягід кісточки. Потім третю частину ягід розрізати на половинки. Решту вишні подрібніть за допомогою блендера на невеликій швидкості до стану однорідного пюре.
Вишневе пюре і нарізані ягоди перекладіть в каструлю для варіння варення. Додайте до пюре пакетик желфикса і 2 ложки цукру. Каструлю поставте на невеликий вогонь, і постійно перемішуючи пюре, доведіть його до кипіння.
Потім в киплячий вишневий конфітюр пересипте інший цукор і, продовжуючи його помішувати дерев’яною лопаткою, поваріть протягом 5 хвилин від початку кипіння.
З поверхні конфітюру ретельно зніміть всю пінку. Потім гарячий конфітюр розлийте в стерильні баночки і щільно закупорьте.
Банки переверніть на кришки і прикрийте рушником. Остиглий вишневий конфітюр приберіть в холодильник або темне місце для зберігання до зими.
Вишневий конфітюр подайте з млинцями, оладками або використовуйте домашній випічці.
Їжте на здоров’я!
Варення з вишні Варення з вишні п'ятихвилинка Вишня на зиму