За пропонованим рецептом ви можете заготовити на зиму яскравий і насичений конфітюр з вишні. Рецепт не потребує багато часу і сил. Десерт сподобається вашій родині. Додамо в вишневий конфітюр желюючі компоненти.


Інгредієнти: на 1.1 л.

  • Вишня (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 650 гр.
  • Желфикс (2:1) – 1 пакет

Процес приготування:

Як приготувати вишневий конфітюр на зиму? Вишню промити проточною водою і обсушити на рушнику. Будь-яким способом видаліть у ягід кісточки. Потім третю частину ягід розрізати на половинки. Решту вишні подрібніть за допомогою блендера на невеликій швидкості до стану однорідного пюре.

Вишневе пюре і нарізані ягоди перекладіть в каструлю для варіння варення. Додайте до пюре пакетик желфикса і 2 ложки цукру. Каструлю поставте на невеликий вогонь, і постійно перемішуючи пюре, доведіть його до кипіння.

Потім в киплячий вишневий конфітюр пересипте інший цукор і, продовжуючи його помішувати дерев’яною лопаткою, поваріть протягом 5 хвилин від початку кипіння.

З поверхні конфітюру ретельно зніміть всю пінку. Потім гарячий конфітюр розлийте в стерильні баночки і щільно закупорьте.

Банки переверніть на кришки і прикрийте рушником. Остиглий вишневий конфітюр приберіть в холодильник або темне місце для зберігання до зими.

Вишневий конфітюр подайте з млинцями, оладками або використовуйте домашній випічці.

Їжте на здоров’я!

Варення з вишні Варення з вишні п'ятихвилинка Вишня на зиму