Відмінний об’єм ємності, щоб зважитися на приготування нового для вас компоту. Переваги цього компоту в тому, що він виходить кисло-солодкий на смак і неймовірно ароматний. А все це досягається за рахунок того, що яблука з ягодами вишні в підібраних пропорціях не перекривають один одного.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 2 – 4 шт.
  • Вишня – 150 – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з вишень і яблук на 2-х літрову банку на зиму. Підготуємо усі ті компоненти, які ми будемо використовувати для приготування компоту. Яблука ретельно промиваємо і просушуємо, обов’язково видаляючи з них серцевину. Паралельно з цим стерилізуємо банку і кришку.

Як тільки банку простерилизовалась, очищені яблука нарізаємо часточками і довільно викладаємо в банку, заповнюючи приблизно одну третину всього обсягу.

З вишні виймаємо кісточки будь-яким підходящим для цього предметом. Можна використовувати навіть шпильку для волосся. Потім вишню викладаємо поверх яблук.

Заливаємо фрукти з ягодами крутим окропом і залишаємо нагріватися протягом 15-20 хвилин, прикривши кришкою. Після чого воду зливаємо в каструлю, додаємо в неї цукровий пісок і добре розмішуємо. Кип’ятимо сироп хвилини дві, перш ніж залити в банку.

Після чого повертаємо киплячий солодкий сироп в банку і відправляємо її стерилізуватися в каструлю з окропом, на дно якої встелене рушник. Ця процедура займає не більше 15 хвилин. Простерилизованный компот закатуємо стерильною кришкою за допомогою кухонного ключа. Після охолодження переставляємо компот в холодильник.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компот з яблук на зиму Компоти