Вишневий конфітюр – дуже затребуваний продукт при виробництві кондитерських виробів. Такий конфітюр часто виконує роль прошарку для тортів або начинки для іншої випічки. Приготувати вишневий конфітюр нескладно, з цим завданням впораються і новачки. Щоб домогтися бажаної консистенції, часто при його приготуванні використовують пектин.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Вишня (без кісточок) – 1 кг
- Пектин – 10 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Готувати вишневий конфітюр з пектином легко! Вишню слід перебрати і ретельно промити під проточною водою. Потім просушуємо ягоди і видаляємо всі кісточки.
В окремій ємності змішуємо цукровий пісок (4 ст. л.) і пектин. Поки залишаємо цю заготовку в стороні.
Підготовлену вишню перекладаємо в ємність, де буде готуватися конфітюр. Після цього ягоди необхідно засипати залишилися цукровим піском. Все перемішуємо і залишаємо осторонь приблизно на 4 години. Цього часу достатньо, щоб цукор розчинився, а вишня пустила сік.
Ємність з ягодами і цукровим піском ставимо на мінімальний вогонь. Доводимо до кипіння. Після закипання варимо конфітюр 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім всипаємо в ємність з ягодами суміш з цукрового піску і пектину. Перемішуємо, щоб пектин добре розподілився по всій ягідної маси. Проварюємо всі інгредієнти 2-3 хвилини, потім вимикаємо газ.
Гарячий вишневий конфітюр необхідно розлити по стерилізованим банкам і закрутити кришками. Конфітюр повністю загусне тільки після охолодження. Зберігати такий конфітюр можна і в прохолодному місці, при кімнатній температурі.
Приємного вам чаювання!
Варення з вишні Варення з вишні з пектином Варення з вишні п'ятихвилинка Вишня на зиму