Вишневий конфітюр можна зварити з застосуванням желатину – варення вийде густим, тримає форму на ложці. Для цього не потрібно довго ягоди уварюють з цукром, а це значить, що більша частина вітамінів збережеться.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Желатин харчовий – 15 гр.
- Вода (для замочування) – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати вишневий конфітюр з желатином? Вишню ретельно миємо проточною водою, сміття та дефектні плоди викидаємо. Ягоди покласти в друшляк і даємо стекти рідини. Виймаємо кісточки з вишень.
Поміщаємо очищені вишні в посуд для варіння конфітюру, засипаємо зазначеною кількістю цукрового піску, перемішуємо. Даємо ягодам постояти пару годин, щоб вийшло більше соку. Потім ставимо ємність з ягодами на плиту і доводимо вміст до кипіння. З моменту закипання варимо п’ять хвилин і знімаємо з плити. Даємо конфитюру охолонути і знову доводимо його до кипіння. Повторюємо зазначену послідовність ще два рази.
Листової желатин замочуємо на п’ять хвилин у воді. Після замочування злегка віджимаємо його руками і додаємо в конфітюр при останній варінні. Розмішуємо до розчинення желатину і знімаємо готовий конфітюр з плити. Якщо використовується не листової желатин, а гранульований, то замочувати його слід відповідно до інструкції на упаковці. Після замочування чинимо з гранульованим желатином так само, як і з листовим.
Готовий гарячий конфітюр фасуємо за сухим стерильним банкам і закриваємо чистими простерилизованными кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо в місце зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Варення з вишні з желатином Варення з вишні п'ятихвилинка Желе з вишні з желатином