Вишневий сік без цукру зберігається не довше півроку. Однак заготівля менше піддається термообробці і зберігає більше корисних властивостей. Зберігати напій потрібно у прохолодному місці.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 2,5 кг
Процес приготування:
Як приготувати вишневий сік без цукру на зиму? Ретельно відібрану вишню без гнилі і зіпсованих ділянок – вимиваємо і викладаємо в друшляк. У соку не повинно бути зайвої рідини, тому ягід потрібно обсохнути. Тільки після цього видаляємо кісточки і плодоніжки.
Вичавлюємо з ягід сік за допомогою соковижималки. Виливаємо рідина в банку і даємо постояти близько 2-3 годин у холодильнику. Потім перелити сік в каструлю через марлю, складену в 2-3 шари, щоб позбутися від осаду.
Не даємо соку в каструлі закипіти. Відразу ж зменшуємо вогонь і варимо напій 10 хвилин, щоб вбити бактерії. У процесі приготування соку починаємо підготовку банок та кришок для зберігання. Їх слід спочатку очистити і промити, а потім відправити на стерилізацію.
Розливаємо напій в банки. Закручуємо їх і перевертаємо. Закутуємо ковдрою, поки ємності не охолонуть.
Потім тару з соком варто перенести в сухе, прохолодне місце. Взимку відкриваємо банки і насолоджуємося вітамінним напоєм.
Смачного!