Вишневий напій найкраще готувати з стиглої і соковитою вишні з щільною м’якоттю і піддавати хоча б мінімальної термічній обробці, щоб зберегти до зими. З заготовки можна зробити натуральну газовану воду, якщо додати в неї мінералку.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Вишня – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати вишневий сік з м’якоттю на зиму в домашніх умовах легко! Перебираємо свіжу вишню: відбираємо тільки самі соковиті і стиглі ягоди, відкидаючи при цьому гнилі і зіпсовані. Вимиваємо вишню і викладаємо в друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.

Коли ягоди обсохнуть, витягаємо з них кісточки. Відокремлюємо від вишень плодоніжки і прибираємо листя. Вишневу м’якоть викладаємо в таз або велику каструлю. Не використовуємо для цієї мети алюмінієвий посуд: ягоди містять кислоту, яка при контакті з алюмінієм утворює шкідливі речовини.

Вливаємо до м’якоті воду. Доводимо масу до кипіння на невеликому вогні і варимо ще 5 хвилин. Потім м’якоть необхідно буде викласти в сито і перетерти (сито повинно бути дрібним).

Всипаємо в вишневий сік необхідну кількість цукру. Перемішуючи напій, чекаємо, поки цукор повністю розчиниться. Як тільки сік закипить, засікаємо 10 хвилин і варимо напій протягом цього часу.

Банки для закачування соку і кришки слід заздалегідь підготувати: очистити і промити, а потім стерилізувати. Перелити сік в ємності і закатуємо кришками. Щоб банки з напоєм поступово холоднішими, перевертаємо їх і закутуємо ковдрою. Потім відправляємо їх в сухе, прохолодне місце.

Смачного!

Вишня на зиму