Вашій увазі надається рецепт приготування цього ароматного компоту без стерилізації. Основний час ви витратите тільки на підготовку ягід. Щоб узвар добре зберігався, важливо ретельно підготувати банки для заготівлі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Аґрус – 500 гр.
  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Готувати компот з агрусу і вишні легко! Ретельно переберіть ягоди для компоту. Видаліть дрібне сміття і пошкоджені плоди.

Банку для заготівлі добре промийте теплою водою з додаванням соди. Потім стерилізуйте її горчим пором. Кришку для закачування прокип’ятіть у воді.

Маленькими ножицями у всіх ягід аґрусу відріжте хвостик і суцвіття. Потім агрус промийте проточною водою. Одночасно поставте на плиту воду для першої заливки ягід окропом.

Вишню спочатку промийте, а потім видаліть плодоніжки, щоб ягода не просочилася водою.

простерилизованную банку спочатку насипте підготовлений аґрус.

Потім пересипте в банку ягоди вишні.

Окропом обережно, щоб банка не лопнула, залийте ягоди, заповнюючи банку до самого верху. Банку накрийте прокип’яченої кришкою і залиште на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з банки перелийте через спеціальну кришку і зваріть на ній цукровий сироп.

Залийте киплячим сиропом ягоди і банку відразу герметично закупорьте.

Потім банку переверніть догори дном, накрийте теплим покривалом і залиште до повного охолодження. Охолоджений компот з агрусу і вишні перенесіть на зберігання в темне місце.

Вдалих заготовок!

Агрус на зиму Вишня на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компоти