За цим рецептом ви можете заготовити на зиму вишні у власному соку без стерилізації. Кісточки у ягоди бажано видалити, а кількість цукру можете збільшити по своєму смаку. Цим способом, особливо якщо не видалити кісточки, можна швидко заготовити велику кількість вишні.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 0.4 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування вишні у власному соку без стерилізації. Ягоди вишні переберіть і видаліть весь дрібний сміття, пошкоджені плоди і плодоніжки. Затем ягоди промийте під проточною водою і обсушити на кухонному рушнику.
ягід будь-яким способом видаліть кісточки. Підготовлену вишню помістіть в каструлю для варіння варення. Засипте її цукром у вказаній в рецепті пропорції. Менше цукру не додавайте, інакше вишня забродить. Каструлю з вишнею в цукрі поставте на ніч або на 12 годин у холодне місце. Ягоди не перемішуйте.
Після закінчення цього часу вишня дасть достатньо свого соку. Каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь і нагрійте до 80°С, тільки не доводьте до кипіння.
Будь-яким способом стерилізуйте чисті банки і кришки. Гарячу вишні у власному соку розлийте в підготовлені банки і герметично закупорьте.
Потім банки остудіть в перевернутому стані і не накривайте покривалом. Охолоджені банки з вишнею перенесіть на зберігання в холодне місце.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Варення Варення з вишні Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму Вишня у власному соку на зиму