Абрикос – дивовижний плід, якому вдається зберегти всі свої корисні властивості, незважаючи на термічну обробку. Взимку, нам усім дуже не вистачає вітамінів і багатьох мікроелементів, які влітку запросто можна заповнити, зірвавши з дерева той чи інший плід. Тому пропоную приготувати ароматне варення з абрикосів, яка в зимову холоднечу, допоможе згадати про літо!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати абрикосове варення, перекручене через м’ясорубку на зиму? Фрукти ретельно промиваємо під струменем води, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Нарізані плоди пропускаємо через м’ясорубку. Як правило, одного разу достатньо, але якщо ви хочете отримати пюреобразную консистенцію, то процедуру варто повторити 2-3 рази.

В отриману масу висипаємо 1 кілограм цукру і перемішуємо до однорідності. Можна додати менше, при додаванні – пробуйте на смак.

Далі ставимо на плиту і варимо на повільному вогні близько 6-7 хвилин. Образовывающуюся піну слід вчасно знімати за допомогою шумівки.

Готове варення розкладаємо по чистим стерильним банкам і закатуємо. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джеми