Вишні з кісточками заготовляють не так часто, як без них. Відомо, що вишневі кісточки містять шкідливу речовину – синильну кислоту. Вона шкідлива для організму людини, саме тому закачування найкраще довго не зберігати.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Вишня – 1,5 кг
Процес приготування:
Для того щоб приготувати вишні у власному соку без цукру з кісточкою на зиму, готуємо тару для закачування: спочатку її потрібно очистити содою і промити, а потім поставити в духову шафу для стерилізації. Вишню також потрібно вимити і звільнити від плодоніжок. Заповнюємо ягодами банку до самого верху.
Вистилаємо дно великої каструлі рушником в два ряди. Ставимо на рушник банки і заливаємо в каструлю воду. Рідина повинна досягати «плічок» банки. Накриваємо тару кришками, щоб вода при кипінні не потрапляла всередину ємностей. Коли рідина закипить, стерилізуємо банки 15 хвилин.
Ягоди будуть осідати, тому банки потрібно буде постійно доповнювати вишнею.
Коли заготовки пройдуть обробку, дістаємо банки з води. Закочує їх кришками. Перевертаємо ємності, щоб перевірити герметичність.
Залишаємо їх у перевернутому вигляді в умовах кімнатної температури. Закутуємо і чекаємо охолодження пару діб.
Приємного апетиту!
Варення Варення з вишні Варення з вишні без цукру на зиму Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня у власному соку з кісточками на зиму Вишня у власному соку на зиму