Варити смородину з малиною – одне задоволення. Солодкість ягід малини і кислі нотки чорної смородини компенсують один одного, і виходить варення, ідеально збалансоване за солодощі. Смородина містить велику кількість пектину, тому ласощі швидко і якісно уварюється.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • чорна Смородина – 3 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Малина – 3 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з чорної смородини з малиною? Ягоди смородини зняти з гілочок, прибрати сміття і гнилі екземпляри. Промити чорну смородину в холодній воді кілька разів і пересипати 1,5 кг цукру.

Малину перебрати, акуратно викласти в друшляк, опустити його в таз з чистою холодною водою. Потримати там 5 хв., щоб сміття виплив з ягід.

Підняти друшляк з малиною, з якого повинна стікати вода. Пересипати чисті ягоди цукром і залишити на 4 години, щоб вони пустили сік.

Смородину кілька разів перемішувати, щоб ягідний сік розчинив кристали цукрового піску.

Поставити ягоди смородини з цукром в нержавіючої каструлі на слабкий вогонь, довести до кипіння, знімаючи пінку і перемішуючи. Варити 5 хв., маса не повинна кипіти і вирувати.

У киплячу чорну смородину викласти малину в цукровому сиропі. Дочекатися закипання, не перемішувати. Довести до кипіння і варити ще 5 хв

Банки об’ємом до 0,5 л вимити в содовому розчині і стерилізувати будь-яким способом.

Кришки також вимити з содою, обполоснути і прокип’ятити протягом 5 хв

Викласти в кипляче варення з смородини з малиною по банках, закрити кришками або закатати. Перевернути банки і укутати в теплу ковдру. Залишити так до повного охолодження.

Прибрати заготовки на зберігання, вжити протягом 1-1,5 років.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Варення з чорної смородини Малина на зиму Чорна смородина на зиму