Вишня у власному соку можна використовувати не тільки в якості самостійного десерту, але і в якості начинки і прикраси для багатьох булочок, пирогів, налисників. Завдяки тому, що такий десерт готується в мультиварці, значна частина вітамінів і корисних речовин, що містяться у вишні, зберігають свої властивості. Для приготування вишні у власному соку вам знадобиться лише ягода і цукор.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування вишні у власному соку в мультиварці. Ретельно перебираємо вишню, позбавляємося від зайвого гілочок і листочків. Потім промиваємо ягоду кілька разів.
Промиту вишню кладемо в чашу мультиварки. Засипаємо ягоду цукром. Залиште вишню на 4 години для того, щоб вона пустила сік.
Наступний крок – після вказаного часу включаємо мультиварку в режим «Пар» на 20 хвилин. За цей час цукор повинен розчинитися.
Через 20 хвилин переключіть мультиварку в режим «Гасіння» і засічіть на таймері 60 хвилин.
Фінальний етап – вам залишилося розкласти вишні у власному соку у чисті стерилізовані банки.
Варення Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму