Вас неодмінно зацікавить такий незвичайний спосіб приготування сливового варення в духовці. Ягоди виходять томлеными, тягучими, сироп пахне бадьяном і корицею і дуже насичений. Тому при закладанні готової маси в банки залиште місце для рідкої складової варення.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Кориця – 1 паличка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Бадьян – 2 зірки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з слив в духовці? Перебрати сливи, їх помити і порізати навпіл, прибрати всі кісточки. Перекласти половинки плодів в глибоку форму для запікання.

Посипати сливи цукром, полити соком половини лимона, покласти зірочки бадьяна і паличку кориці. Ретельно перемішати. Бажано придбати справжню корицю, у якої дуже крихкі палички, які легко ламаються, а не касію.

Форму поставити в духову шафу, нагріту до 180 градусів. Готувати 20 хв. Потім витягнути форму з сливами, перемішати все, знизити температуру до 150 градусів і запікати сливи ще приблизно 1 годину. Час від часу відкривати духовку і помішувати.

Готовність сливового варення визначається в залежності від його призначення. Якщо сливи залишити трохи щільними, то варення відмінно впишеться як начинка в різного роду пироги і пиріжки.

Приготоване варення гарячим розлити по стерильним банкам і закатати.

Дати ласощів охолонути під теплою ковдрою, попередньо перевернувши банки, до кімнатної температури. Зберігати в холодному підвалі 1-1,5 року.

Приємного апетиту!

Варення Варення з слив Варення зі слив з корицею Варення зі слив з лимонною кислотою Варення зі слив з лимоном Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму