В ягоді смородини досить великі кісточки, тому в цьому рецепті ми перетрем ягоди, щоб цей момент не зіпсував задоволення від ласої заготовки. Варення виходить густим, ароматним і однорідно красивим. А приготування без варіння дозволяє зберегти всі вітаміни корисної ягоди.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1.3 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з червоної смородини без варіння легко! Переберіть смородину, видаліть сміття та гілля. Добре промийте і перекладіть в друшляк, щоб видалити непотрібну воду.

Перекладіть ягоди в комбайн або блендер і перебити в пюре.

Складіть ягідну суміш у каструлю, всипте цукор, перемішайте і трохи прогрійте, щоб кристали розчинилися.

Протріть ягоди через сито, щоб видалити кісточки і шкірку.

варення Розлийте по стерильним банкам і залиште остигати без кришок.

Накрийте кожну банку складена в 2 рази і підготовленої заздалегідь калькою і закрутіть кришками або перев’яжіть ниткою. Зберігати таке варення стоїть у холодильнику.

Приємного чаювання!

Варення Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння