В ягоді смородини досить великі кісточки, тому в цьому рецепті ми перетрем ягоди, щоб цей момент не зіпсував задоволення від ласої заготовки. Варення виходить густим, ароматним і однорідно красивим. А приготування без варіння дозволяє зберегти всі вітаміни корисної ягоди.
Інгредієнти: на 1 л.
- Смородина червона – 1.3 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з червоної смородини без варіння легко! Переберіть смородину, видаліть сміття та гілля. Добре промийте і перекладіть в друшляк, щоб видалити непотрібну воду.
Перекладіть ягоди в комбайн або блендер і перебити в пюре.
Складіть ягідну суміш у каструлю, всипте цукор, перемішайте і трохи прогрійте, щоб кристали розчинилися.
Протріть ягоди через сито, щоб видалити кісточки і шкірку.
варення Розлийте по стерильним банкам і залиште остигати без кришок.
Накрийте кожну банку складена в 2 рази і підготовленої заздалегідь калькою і закрутіть кришками або перев’яжіть ниткою. Зберігати таке варення стоїть у холодильнику.
Приємного чаювання!
Варення Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння