З вишні виходить відмінний десерт з легкою кислинкою, яким можна заправляти сирники, вареники або слойки. Кількість ягід і цукру необов’язково має бути таким же, як в рецепті. Кожна господиня регулює порції по своєму смаку.
Інгредієнти: на 1.3 л.
- Вишня – 2 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Готувати вишні у власному соку з цукром без кісточок стерилізована на зиму легко! Першим кроком в процесі приготування вишні буде її обробка. Відокремлюємо гнилі ягоди від цілих і неушкоджених. Потім їх слід промити і залишити на час в друшляку. Тільки коли ягоди обсохнуть, виймаємо кісточки і відриваємо плодоніжки.
Висипаємо вишню в каструлю і засипаємо необхідною кількістю цукру. Вливаємо сік, який виділився з ягід при витяганні кісточок.
Перемішуємо ягоди з цукром не ложкою, а руками. Потім накриваємо каструлю марлею. Залишаємо вишню на ніч в холодильнику, щоб ягоди пустили сік. Якщо вишня дуже стигла, сік вийде через 2 години.
Нам знадобиться 4 банки для заготівок. Їх потрібно заздалегідь підготувати. Викладаємо вміст каструлі в ємності. Вливаємо сік. Стерилізуємо вишню в каструлі, на дно якої устеляємо рушником: накриваємо банки кришками, наливаємо воду в каструлю до «плічок» тари. Спочатку доводимо воду до кипіння, а потім стерилізуємо десерт 15 хвилин.
Дістаємо банки з окропу і закатуємо. Перевертаємо їх і ставимо дном вгору. Через дві доби ємності охолонуть.
Приємного апетиту!
Варення Варення з вишні Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму