Якщо ви не маєте уявлення, куди застосувати ревінь, рекомендую приготувати корисне варення з імбиром та лимоном. Рецепт ароматного варення може і незвичайний, але результат вам безумовно сподобається. В кінцевому результаті виходить смачне частування, багате корисними вітамінами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Ревінь – 500 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Імбир – 50 гр.
  • Ванілін – за бажанням

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з ревеню з лимоном. Стебла ревеню ретельно вимийте, обсушіть і очистіть від волокон.

Очищений ревінь наріжте. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску. На дно форми для запікання насипте невелику кількість цукрового піску. Нарізані стебла ревеню викладіть в ємність для запікання. Присипте нарізаний ревінь залишилися цукровим піском і ваніліном.

Лимон обдайте окропом, розріжте навпіл, вичавити лимонний сік, дивіться, щоб лимонні кісточки не потрапили в сік. Полийте лимонним соком ревінь, форму для запікання поставте в духовку на 30 хвилин і запікайте ревінь при температурі 200 градусів.

Корінь імбиру очистіть і пропустіть через прес, отриману масу викладіть до ревеню.

Форму з ревенем акуратно вийміть з духовки, за допомогою заглибного блендера подрібніть приготований ревінь до однорідної консистенції. Підготуйте банку, ретельно вимийте і стерилізуйте її в мікрохвильовій печі або духовці.

Банку повинні бути абсолютно сухою. Акуратно перелийте варення з ревеню з лимоном у стерильну банку, закрити стерильною кришкою. Залиште до повного охолодження, а потім приберіть в холодильник. Таке варення можна вживати в якості профілактики простудних захворювань.

Приємного насолоди!

Варення Варення з ревеню Ревінь на зиму Страви з ревеню