Для людей, переситилися варенням і компотами, вишня в сиропі – ідеальний варіант консервації цих чудових ягід. Приготування такої страви не забере багато часу і сил, а результатом буде смачна і ароматна заготовка.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати вишню в цукровому сиропі з кісточками без стерилізації на зиму легко! Вишню ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб видалити зайву рідину.

Розкладаємо по ягоди простерилизованным банкам так, щоб вони займали приблизно дві третини всього обсягу.

Заливаємо ягоди окропом, прикриваємо їх кришками і залишаємо на 20 хвилин настоюватися.

Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і доводимо сироп до кипіння, після чого знімаємо з вогню.

Розливаємо сироп по банкам, закручуємо їх кришками і залишаємо остигати під ковдрою. Приємного апетиту!

Варення з вишні Варення з вишні з кісточками Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Варенье Вишня в сиропі з кісточками на зиму