Для людей, переситилися варенням і компотами, вишня в сиропі – ідеальний варіант консервації цих чудових ягід. Приготування такої страви не забере багато часу і сил, а результатом буде смачна і ароматна заготовка.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Готувати вишню в цукровому сиропі з кісточками без стерилізації на зиму легко! Вишню ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб видалити зайву рідину.
Розкладаємо по ягоди простерилизованным банкам так, щоб вони займали приблизно дві третини всього обсягу.
Заливаємо ягоди окропом, прикриваємо їх кришками і залишаємо на 20 хвилин настоюватися.
Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і доводимо сироп до кипіння, після чого знімаємо з вогню.
Розливаємо сироп по банкам, закручуємо їх кришками і залишаємо остигати під ковдрою. Приємного апетиту!
Варення з вишні Варення з вишні з кісточками Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Варенье Вишня в сиропі з кісточками на зиму