З допомогою мультиварки можна приготувати яблучне повидло, схоже за своєю консистенцією на мармелад. Воно буде у вас і десертом до чаю, і начинки для пирогів і пиріжків. Готуємо на 2 програмах – «Гасіння» і «Випічка».


Інгредієнти: на 0.75 л.

  • Яблука (очищені) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати яблучне повидло в мультиварці? Яблука для повидла добре промийте і очистіть від шкірки. Потім, видаливши серцевинки з насінням, наріжте на невеликі скибочки і перекладіть в чашу мультиварки. Яблучну шкірку перекладіть в окрему каструлю, додайте склянку чистої води і поваріть її протягом 20 хвилин на плиті і на маленькому вогні.

До нарізаних яблук насипте потрібну кількість цукру, перелийте яблучний відвар з шкірки і перемішайте.

Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Тушкування» на 1 годину. За цей час кілька разів яблука перемішайте, відкривши кришку, щоб вони добре розварилися і не було дрібних шматочків.

Після закінчення цього часу мультиварку перемкніть на програму «Випічка», встановивши час 40 хвилин. За цей час повидло також 2-3 рази перемішайте силіконової лопаткою. Приготоване повидло гарячим перекладіть в стерильні баночки і щільно закупорьте їх. Яблучне повидло, виготовлене в мультиварці, після охолодження придбає ще більш густу консистенцію.

Приємного чаювання!

Повидло Повидло з яблок