Спробуйте це смачне ласощі з солодких плодів яблук і лимони з тонкою шкіркою. Воно обов’язково підніме вам настрій холодними зимовими вечорами. Використовуйте його в прикуску з чаєм або при приготуванні випічки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Як приготувати яблучне повидло з лимоном? Яблука добре вимийте, виріжте серцевину і обріжте шкірку. Наріжте плоди на кубики або невеликі шматки.

Перекладіть подрібнені яблука в каструлю, влийте в них воду, всипте цукор і розмішайте. Залиште фрукти на 5 годин, щоб вони дали сік.

По наближенні часу готовності яблучного пюре, вимийте лимон, розділіть на 4 частини і видаліть з нього шматочки.

Перемолите лимон в кашку на м’ясорубці або в блендері.

Каструлю з яблуками поставте на плиту, закип’ятіть і поміняйте на малий вогонь. Варіть, помішуючи періодами 1,5 години, поки яблука не стануть м’якими.

Зніміть каструлю з плити і заглибним блендером подрібніть яблука в пюре.

Знову поставте каструлю на вогонь, закип’ятити, додайте кашку лимона, поваріть 7 хвилин, помішуючи і вимкніть.

Розкладіть гаряче повидло з сухим стерильним банкам і закупорьте. Залиште остигати в ласощі в кімнаті, а потім поставте на зберігання.

Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблок