Прекрасна заміна покупному пюре з яблук, яке відмінно підійде, як самим маленьким, так і дорослим. Солодкість можна спокійно регулювати, додаючи більше, або менше цукрового піску. Цей рецепт можна приготувати за своїм смаком і в цьому його краса.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 4 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Кориця – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре через соковижималку на зиму легко! Плоди яблучних дерев перебираємо, промиваємо і видаляємо всі пошкоджені ділянки.
нарізаємо Довільно, обов’язково видаляють серцевину разом з усіма насінням. Робити це можна будь-яким зручним для вас способом.
Нарізані фрукти перекладаємо в посуд відповідного розміру (каструлю або таз), бажано з емалевим покриттям, для того, щоб вміст не пригоріло.
Додаємо 700-800 мл води і ставимо на плиту.
Яблука відварюємо на повільному вогні близько 30-40 хвилин, залежно від сорту, залежить час варіння.
Розм’якшені плоди перекладаємо в соковижималку і перетворюємо на пюре.
Отриману масу повертаємо в каструлю, додаємо цукровий пісок і корицю, ретельно перемішуємо і варимо ще близько 15 хвилин, постійно помішуючи до повного розчинення цукру.
До напівготового пюре додаємо лимонний сік, перемішуємо і варимо ще 3-5 хвилин. Мета досягнута і наше пюре готове.
Розливаємо масу по заздалегідь простерилизованным баночках, закатуємо і перевертаємо догори дном до повного охолодження. Приємного апетиту!
Новости