Прекрасна заміна покупному пюре з яблук, яке відмінно підійде, як самим маленьким, так і дорослим. Солодкість можна спокійно регулювати, додаючи більше, або менше цукрового піску. Цей рецепт можна приготувати за своїм смаком і в цьому його краса.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 4 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати яблучне пюре через соковижималку на зиму легко! Плоди яблучних дерев перебираємо, промиваємо і видаляємо всі пошкоджені ділянки.

нарізаємо Довільно, обов’язково видаляють серцевину разом з усіма насінням. Робити це можна будь-яким зручним для вас способом.

Нарізані фрукти перекладаємо в посуд відповідного розміру (каструлю або таз), бажано з емалевим покриттям, для того, щоб вміст не пригоріло.

Додаємо 700-800 мл води і ставимо на плиту.

Яблука відварюємо на повільному вогні близько 30-40 хвилин, залежно від сорту, залежить час варіння.

Розм’якшені плоди перекладаємо в соковижималку і перетворюємо на пюре.

Отриману масу повертаємо в каструлю, додаємо цукровий пісок і корицю, ретельно перемішуємо і варимо ще близько 15 хвилин, постійно помішуючи до повного розчинення цукру.

До напівготового пюре додаємо лимонний сік, перемішуємо і варимо ще 3-5 хвилин. Мета досягнута і наше пюре готове.

Розливаємо масу по заздалегідь простерилизованным баночках, закатуємо і перевертаємо догори дном до повного охолодження. Приємного апетиту!

Новости