Яблука для пюре зазвичай гасять з додаванням невеликої кількості води. Замінимо його на свіжовичавлений апельсиновий сік – заготівля від цього тільки виграє, як за смаком, так і за ароматом.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Яблука – 1 кг
- Ананасовий сік – 150 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучне пюре з апельсином на зиму. Очищені від шкірки і насіння яблука нарізаємо шматочками невеликого розміру.
З апельсинів вичавлюємо сік – все потрібно 100 гр. Не рекомендуємо брати промисловий сік, так як смак готового пюре вийде не таким вираженим. Вливаємо сік в каструлю з товстим дном.
Закладаємо яблука, ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння й тушкуємо, при помішуванні, двадцять-двадцять п’ять хвилин до м’якості.
Протушкувалися яблука пробиваємо заглибним блендером до стану пюре. Пюре знову доводимо до кипіння, додаємо цукор, перемішуємо і кип’ятимо ще дві-три хвилини.
Гаряче пюре розкладаємо по чистим і сухим, попередньо простерилизованным банкам. Загвинчуємо пюре чистими сухими стерильними кришками за допомогою спеціального ключа. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Смачного!