Пюре з цього сорту яблук виходить дуже м’яким і ніжним на смак, і при цьому досить солодким навіть з мінімальним додаванням цукру.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Кориця – 0.25 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре з білого наливу на зиму легко! Попередньо промиті яблука наріжте довільними шматочками, позбавляючись від серцевини з кісточками. Очищати їх від шкірки не обов’язково, оскільки в подальшому вона буде перемалываться і в пюре ви її не відчуєте.
Складіть шматочки в каструлю з товстим або подвійним дном. Яблука засипте цукром і корицею і перемішайте все таким чином, щоб всі шматочки повністю вкрилися сухою сумішшю.
Приберіть каструлю на середній вогонь і варіть яблука, постійно помішуючи, щоб цукор не пригорів. По мірі нагрівання з яблук буде виділятися сік, який необхідно довести до кипіння. Варіть вміст каструлі 5-7 хвилин, потім вимкніть вогонь, прикрийте яблука рушником або кришкою і залиште на 6-7 годин або на ніч.
після вказаного часу подрібніть варені яблука блендером, поступово збільшуючи потужність з середньої до максимальної. Іноді перемішуйте пюре ложкою, щоб переконатися, що окремі шматки не забилися в кути каструлі. Також на цьому етапі додайте лимонний сік.
Поставте каструлю з пюре на середній вогонь, доведіть до кипіння і потримайте 5-7 хвилин. Потім розлийте його по попередньо пастеризованим банкам, щільно закрийте кришкою і складіть доньями вгору. Укрийте банки пледом або рушником і залиште до повного охолодження.
Смачного!