М’ясорубка при приготуванні цього рецепту буде відмінною альтернативою блендеру або комбайна. Пюре вийде таким же м’яким і однорідним, і при цьому не доведеться все перетирати вручну.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 900 гр.
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре з цукром через м’ясорубку на зиму легко! Ретельно яблука промийте під проточною водою і обсушіть рушником або паперовими серветками. Можете зчистити шкірку, якщо побоюєтеся, що вона буде відчуватися в готовому пюре, але, як правило, при прокручуванні через м’ясорубку вона досить подрібнюється. Наріжте яблука шматочками довільної форми, залишаючи жорстку серцевину з кісточками.
Порціями прокрутіть яблука через м’ясорубку, потім перекладіть вийшло пюре в каструлю.
яблука Засипте цукром, перемішайте і поставте каструлю на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть пюре до кипіння і варіть на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин, продовжуючи помішувати, щоб цукор не пригорів.
По мірі уварювання маса буде густіти і, відповідно, сильніше бризкатися при кипінні. Зніміть, при необхідності, що утворилася на поверхні піну і приберіть каструлю з вогню.
Розлийте пюре з попередньо стерилізованим банкам і щільно закрийте кришкою. Складіть банки дном вгору або склавши на бік, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Смачного!