Ніжне пюре з вершковим смаком та ароматом з дитинства. З процесом приготування впорається абсолютно кожен, а продукти використовуються найбільш прості і доступні.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко згущене – 0.5 банок
- Вода – 0.5 ст.
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму. Фрукти гарненько промиваємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і насіння. Підготовлені плоди нарізаємо невеликими шматочками (для скорочення часу теплової обробки).
В сотейник перекладаємо яблука і вливаємо півсклянки фільтрованої води, ставимо на повільний вогонь і варимо близько 20-25 хвилин до м’якості.
Знімаємо з плити і перебиваємо за допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна до консистенції пюре.
В отриману масу додаємо цукровий пісок і доводимо до кипіння на мінімальній потужності плити.
Як тільки почнуть з’являтися перші ознаки кипіння – додаємо згущене молоко, перемішуємо і варимо ще близько 5-7 хвилин.
Гаряче пюре розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо. Якщо вам не терпиться спробувати, то остуджуємо і відразу подаємо до столу.
бажано Зберігати в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!