Ніжне пюре з вершковим смаком та ароматом з дитинства. З процесом приготування впорається абсолютно кожен, а продукти використовуються найбільш прості і доступні.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко згущене – 0.5 банок
  • Вода – 0.5 ст.
  • Ванільний цукор – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму. Фрукти гарненько промиваємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і насіння. Підготовлені плоди нарізаємо невеликими шматочками (для скорочення часу теплової обробки).

В сотейник перекладаємо яблука і вливаємо півсклянки фільтрованої води, ставимо на повільний вогонь і варимо близько 20-25 хвилин до м’якості.

Знімаємо з плити і перебиваємо за допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна до консистенції пюре.

В отриману масу додаємо цукровий пісок і доводимо до кипіння на мінімальній потужності плити.

Як тільки почнуть з’являтися перші ознаки кипіння – додаємо згущене молоко, перемішуємо і варимо ще близько 5-7 хвилин.

Гаряче пюре розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо. Якщо вам не терпиться спробувати, то остуджуємо і відразу подаємо до столу.

бажано Зберігати в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Новости