Смачний ароматний яблучний сік на зиму – легко! Для його приготування нам знадобляться соковиті смачні яблука, невелика кількість кориці і мускатного горіха, а також трохи цукру. Для подрібнення яблук ми будемо використовувати звичайну м’ясорубку. Підготовлені яблука пропустимо через м’ясорубку, ретельно процідимо сік через марлю або сито, додамо в нього прянощі і нагріємо до 90 градусів. Сік повністю готовий до вживання!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 4 кг
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Кориця мелена – 1 щіпка
  • Мускатний горіх – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати яблучний сік через м’ясорубку в домашніх умовах на зиму? Для приготування соку ми відібрали стиглі яблука твердих сортів. Промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.

Оскільки яблука у нас покупні – за допомогою овочерізки зчищаємо з них шкірку.

Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.

Нарізаємо яблука невеликими шматочками довільної форми, щоб вони легко поміщалися в отвір м’ясорубки.

Яблука пропускаємо через м’ясорубку.

Готове яблучне пюре проціджуємо через марлю, складену в 4-6 шарів. В результаті у нас виходить прозорий яблучний сік.

Наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. У сік додаємо цукор, корицю і мускатний горіх, перемішуємо і нагріваємо до 90-95 градусів.

Гарячий ароматний сік розливаємо по попередньо простерилизованным баночках, щільно укупориваем прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном.

Залишаємо сік при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо його на зберігання в темне прохолодне місце.

Яблучний сік без соковижималки Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму