Натуральний яблучний сік – це чудовий варіант напою, який можна приготувати в домашніх умови. Не кожен з нас може похвалитися наявністю соковижималки, однак для приготування соку можна обійтися і без неї. Так-так, сік можна приготувати, використовуючи звичайну м’ясорубку! Звичайно, доведеться трохи повозитися: підготувати і пропустити через м’ясорубку яблука, потім процідити отримане пюре через сито, але в результаті у вас вийде відмінний напій, який з задоволенням будете пити ви і ваша сім’я!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 3 кг
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Як приготувати яблучний сік через м’ясорубку з м’якоттю? Для заготівлі соку ми будемо використовувати соковиті стиглі зелені яблука. Промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.
Потім яблука розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо яблука невеликими шматочками, щоб вони помістилися в отвір м’ясорубки.
Яблука пропускаємо через м’ясорубку, по можливості встановивши дрібну сіточку, щоб яблука подрібнювались майже в пюре. Готовий сік проціджуємо через сито, щоб позбутися від великих шматочків яблук, перелити сік в каструлю, додаємо цукор і перемішуємо. Ставимо сік на середній вогонь і нагріваємо до 90-95 градусів, не даючи йому закипіти.
Готовий сік розливаємо по попередньо простерилизованным банкам, щільно укупориваем прокип’яченими кришками і перевертаємо їх догори дном. Вкриваємо банки з соком махровим рушником або ковдрою і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.
Яблучний сік без соковижималки Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму