Пробували ви готувати яблучний сік за допомогою преса? Сьогодні ми вам розповімо про даному способі заготівлі соку. Прес являє собою невеликий дерев’яний бочонок, зверху обладнаний домкратом або гвинтом. Підготовлені фрукти поміщаються в корзину, яка встелена тканиною і під механічним впливом домкрата виділяють сік. Якщо соковиті яблука, тоді з однієї закладки можна отримати до 5-7 літрів соку. У процесі приготування ми не використовуємо цукор, але за бажанням ви можете додати цукор при термічній обробці готового соку, кількість якого визначаєте на ваш смак.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Яблука – 10 – 12 кг

Процес приготування:

Як приготувати яблучний сік з допомогою преса в домашніх умовах? Для приготування соку відбираємо стиглі яблука тільки хорошої якості. Якщо яблука були зібрані під яблунею – їх необхідно ретельно відсортувати, щоб сік не потрапили зіпсовані плоди – вони можуть зіпсувати смакові якості соку і порушити зберігання заготовки. Ретельно промиваємо яблука і викладаємо їх на рушник, щоб вони обсохнули від води.

Яблука розрізаємо на 4-6 частин, поміщаємо в дробарку і подрібнюємо їх в однорідну яблучну масу.

Гвинтовий прес прикручуємо до робочої поверхні. В кошик укладаємо тканина для проціджування соку і наповнюємо її яблучною масою. Зверху зав’язуємо або закручуємо тканину і віджимаємо сік. Тиск в кошику створюємо невелику, поступово закручуючи гвинт, при цьому буде відбуватися виділення яблучного соку.

Готовий яблучний сік перелити в каструлю і нагріваємо до 90-95 градусів. Після чого розливаємо його по заздалегідь простерилизованным банкам, щільно укупориваем прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном. Залишаємо банки з соком при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму