Для дітей, вегетаріанців і просто любителів каш пропонується приготувати ячну кашу з гарбузом. Зварена на молоці, вона сподобається вам за ніжний смак і красивий колір, адже восени гарбуз особливо солодка та соковита. Приготовлену кашу, особливо для дитини, можете збагатити медом і свіжими або замороженими ягодами і фруктами.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 100 гр.
- Гарбуз – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ячну кашу з гарбузом на молоці. Ячну крупу кілька раз промиваємо холодною водою. Потім перекладаємо її в каструлю для варіння каші, солимо і наливають чисту воду.
Каструлю ставимо на середній вогонь, доводимо кашу до кипіння і варимо на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом 10 хвилин, щоб крупа ввібрала всю рідину.
Шматок гарбуза очищаємо від шкірки і м’якоті з насінням. Потім гарбуз промиваємо під холодною водою і шаткуємо на шматочки будь-якого розміру. Маленькі шматочки зваряться швидше.
Шматочки гарбуза перекладаємо в каструлю до каші.
Потім наливаємо до каші потрібну кількість молока, додаємо по своєму смаку цукор, перемішуємо ложкою і варимо кашу на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Закриваємо каструлю кришкою і кашу періодично помішуємо, щоб не підгоріла. Приготовану ячну кашу з гарбузом і молоком подаем до столу в теплому вигляді. Така каша залишається смачною і після охолодження.
Приємного апетиту!
Ячна каша Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці у каструлі