Самса – листкові пиріжки, які прийшли до нас зі східної кухні і успішно прижилися. Як їх приготувати і правильно загорнути тісто ми розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Куряче філе – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне (для розкачування тіста) – 50 гр.
- Кунжут для посипання
Процес приготування:
Як ліпити самсу трикутником з листкового тіста? Дістаньте тісто з холодильника і повністю розморозьте при кімнатній температурі. Ріпчасту цибулю і куряче філе дуже дрібно наріжте.
Перекладіть м’ясо і цибулю в миску, додати зіру, хмелі-сунелі, сіль і добре перемішайте.
Тісто розділіть на 8-10 рівних частин, розкачайте в тонкий коржик. На тісто покладіть начинку. Краї тіста змастіть сирим білком.
Складіть вільні краї тіста і добре закріпіть їх, щоб сік при запіканні не витікав.
Деко застелити пекарської папером. Викладіть заготовки на деко, змастіть їх збитим жовтком і посипати кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 195 градусів 40-45 хвилин. Перед подачею пиріжки трохи остудіть.
Приємного апетиту!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою