Підберезник – це найбільш часто впізнаваний гриб, який не сплутаєш з іншими, у нього гарна світло-коричневий капелюшок і біла ніжка. Підберезник містить велику кількість вітамінів, макроелементів і білка. Смачні і корисні підберезники використовують для приготування супів і других страв, консервації, заморожування і сушіння на зиму. Сьогодні ми займемося приготуванням смажених підберезників з цибулею, часником і зеленню.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Підберезники свіжі – 3 – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Масло рослинне – 0.5 – 1 л
- Петрушка або Кріп – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Як посмажити підберезники на сковороді? Гриби чистимо від лісового сміття, промиваємо під прохолодною проточною водою і розрізаємо на великі шматочки. Викладаємо гриби на серветку або кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули.
На розігріту сковороду з олією викладаємо очищений і нарізаний на кілька пластинок часник. Обсмажуємо його протягом декількох хвилин, щоб отримати ароматне масло. Через кілька хвилин часник виймаємо з масла – він нам більше не знадобиться.
В розігріте масло викладаємо нарізані гриби, обсмажуємо на середньому вогні під кришкою до повного випаровування рідини.
Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Після повного випаровування рідини викладаємо його в сковороду до грибів, додаємо сіль, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору.
Готові гриби викладаємо на порційну тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Смажені підберезники Як приготувати підберезники - рецепти