Всім, хто любить прості в приготуванні страви, хочу запропонувати надзвичайно апетитний рецепт горохового супу з копченостями. Наваристий гороховий суп чудово підійде для сімейного обіду або зустрічі гостей. Обов’язково приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох колотий – 150 гр.
- Свинячі ребра копчені – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 2,5 л.
- Сіль – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як правильно зварити суп гороховий з копченостями в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування ароматного супу. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді. Моркву і картоплю вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою.
Колотий горох ретельно промийте кілька разів під проточною водою. Якщо ви маєте часом, горох можна замочити в розчині з харчовою содою з вечора на ніч. Так він швидше приготується.
Свинячі копчені реберця викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду. Копченості можна використовувати різноманітні.
Після чого викладіть промитий горох. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 30-40 хвилин.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками. Моркву натріть на крупній тертці. Овочі викладіть на добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажте до м’якості.
Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 25-30 хвилин.
Потім викладіть приготовлену засмажку. Перемішайте.
Копченості вийміть з супу. Остудіть і наріжте кубиками.
Суп посоліть і поперчіть. Копченості відправте в суп і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин.
Наваристий ароматний суп гороховий з копченостями подавайте на обідній стіл порційно.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп зі свининою