Готувати плов на багатті – одне задоволення! Такий плов виходить ще апетитніше і смачніше! Ситний, розсипний, з приголомшливим ароматом, він нього просто неможливо відірватися! Зникає в мить!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 800 гр.
- Баранина – 1 кг
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Доурдючный жир – 300 гр.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати плов в казані на відкритому вогні? Баранину промиваємо, чистимо від плівки і ріжемо кубиками 1,5 на 1,5 см.
Курдючий жир викладаємо в казан і розтоплюємо на вогнищі, добре прогріваючи. Викладаємо баранину і смажимо 10 хв.
В цей час підготуємо цибулю і моркву. Почистимо їх, потім поріжемо цибулю півкільцями.
Морквину режим тонкою соломкою.
Відправляємо овочі в казан і перемішуємо. Обсмажуємо 10 хв.
Тепер засипаємо рис, заливаємо воду, додаємо спеції (чорний і червоний перець, зіру, сіль) і розмішуємо. У центр кладемо головку часнику. Накриваємо казан кришкою, після того, як вода закипить готуємо 30-35 хв
Смачного!