Готувати плов на багатті – одне задоволення! Такий плов виходить ще апетитніше і смачніше! Ситний, розсипний, з приголомшливим ароматом, він нього просто неможливо відірватися! Зникає в мить!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Рис білий – 800 гр.
  • Баранина – 1 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Доурдючный жир – 300 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати плов в казані на відкритому вогні? Баранину промиваємо, чистимо від плівки і ріжемо кубиками 1,5 на 1,5 см.

Курдючий жир викладаємо в казан і розтоплюємо на вогнищі, добре прогріваючи. Викладаємо баранину і смажимо 10 хв.

В цей час підготуємо цибулю і моркву. Почистимо їх, потім поріжемо цибулю півкільцями.

Морквину режим тонкою соломкою.

Відправляємо овочі в казан і перемішуємо. Обсмажуємо 10 хв.

Тепер засипаємо рис, заливаємо воду, додаємо спеції (чорний і червоний перець, зіру, сіль) і розмішуємо. У центр кладемо головку часнику. Накриваємо казан кришкою, після того, як вода закипить готуємо 30-35 хв

Смачного!

Плов без м'яса Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Плов з часником Узбецький плов Узбецький плов в казані на вогнищі