Розсипчаста ячна каша з м’ясний або овочевий підливою буде у вас ситним повноцінним обідом. Співвідношення крупи й рідини варіюється в межах 1,5:2,4, тому вибирайте на свій смак. Щоб каша була розсипчастою, крупу варять не більше 15 хвилин, ну а шматочок вершкового масла додасть приємний смак каші.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Вода – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати розсипчасту ячну кашу на воді в каструлі? Відведені для каші кількість ячної крупи ретельно переберіть і потім кілька разів промийте холодною водою, щоб вийшли дрібний сміття і лушпиння.
В каструлі для варіння каші кипіння на великому вогні розрахований обсяг чистої питної води. У закипілу воду пересипте промиту крупу, додайте за смаком сіль і перемішайте. Потім зробіть вогонь мінімальним і варіть кашу протягом 15 хвилин.
В гарячу приготовлену кашу покладіть шматочок вершкового масла і ще раз перемішайте.
Потім каструлю з кашею закрийте кришкою і трохи укутайте в махровий рушник. Протягом 10 хвилин каша настоїться і стане розсипчастим.
Ячну кашу подайте до столу відразу в гарячому вигляді як самостійне блюдо або гарнір до м’яса або овочів.
Приємного апетиту!
Каші Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі Ячна каша Ячна каша на воді