Рецепт приготування шурпи з баранини в домашніх умовах досить затребуваний серед наших господинь. Технологія готування проста: продукти по черзі закладаються в каструлю або казан і нидіють до готовності. Ніякі кулінарні хитрощі і прикраси не потрібні, і у вас виходить натуральна і смачна їжа для всієї родини.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Баранина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Зіра – 1 щіпка
  • Коріандр мелений – 1 щіпка
  • Базилік свіжий – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 3 л
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати шурпу з баранини в домашніх умовах? Для шурпи візьміть баранину з реберцями і м’якоттю. М’ясо промийте і розріжте на порційні шматочки. Помістіть його в казан або каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на великий вогонь. Зніміть пінку з поверхні і варіть баранину на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом однієї години.

Почистіть і промийте цибуля, картопля, болгарський перець. Картопля розріжте на 4 частини. Цибулю наріжте на тонкі півкільця.

Перець (можна різних кольорів) наріжте великими шматочками.

Помідори обшпарте окропом або опустити в гарячий бульйон, потім зніміть шкірку. Через годину варіння баранини покладіть в каструлю нашатковану цибулю і помідор цілком. Варіть суп ще протягом години.

За цей час баранина добре розвариться і м’ясо буде легко відокремлюватися від кісточки. Тепер Можете класти в бульйон нарізані картоплю і болгарський перець. Покладіть також для аромату і смаку стручок гострого перцю, потім його, коли суп звариться, викинете. Разом з цими овочами насипте в бульйон по дрібці всіх спецій. Потім киплячий бульйон з овочами по своєму смаку посоліть. Потім шурпу на маленькому вогні до повної готовності овочів.

Потім вимкніть вогонь. Додайте в бульйон чорний мелений перець. Дайте страві настоятися протягом 10-15 хвилин. Шурпа з баранини готова. Можете подавати до столу в глибоких тарілках, посипавши її нарізаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична