Рецепт приготування шурпи з баранини в домашніх умовах досить затребуваний серед наших господинь. Технологія готування проста: продукти по черзі закладаються в каструлю або казан і нидіють до готовності. Ніякі кулінарні хитрощі і прикраси не потрібні, і у вас виходить натуральна і смачна їжа для всієї родини.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Баранина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 200 гр.
- Помідори свіжі – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 100 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Зіра – 1 щіпка
- Коріандр мелений – 1 щіпка
- Базилік свіжий – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 3 л
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати шурпу з баранини в домашніх умовах? Для шурпи візьміть баранину з реберцями і м’якоттю. М’ясо промийте і розріжте на порційні шматочки. Помістіть його в казан або каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на великий вогонь. Зніміть пінку з поверхні і варіть баранину на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом однієї години.
Почистіть і промийте цибуля, картопля, болгарський перець. Картопля розріжте на 4 частини. Цибулю наріжте на тонкі півкільця.
Перець (можна різних кольорів) наріжте великими шматочками.
Помідори обшпарте окропом або опустити в гарячий бульйон, потім зніміть шкірку. Через годину варіння баранини покладіть в каструлю нашатковану цибулю і помідор цілком. Варіть суп ще протягом години.
За цей час баранина добре розвариться і м’ясо буде легко відокремлюватися від кісточки. Тепер Можете класти в бульйон нарізані картоплю і болгарський перець. Покладіть також для аромату і смаку стручок гострого перцю, потім його, коли суп звариться, викинете. Разом з цими овочами насипте в бульйон по дрібці всіх спецій. Потім киплячий бульйон з овочами по своєму смаку посоліть. Потім шурпу на маленькому вогні до повної готовності овочів.
Потім вимкніть вогонь. Додайте в бульйон чорний мелений перець. Дайте страві настоятися протягом 10-15 хвилин. Шурпа з баранини готова. Можете подавати до столу в глибоких тарілках, посипавши її нарізаною свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична