Нарізана капуста змішується з морквою, і вони заливаються маринадом з води, цукру, солі, олії й оцту. Всі маринується протягом двох годин і подається до столу. Виходить дуже смачна і ніжна капуста.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Капуста білокачанна – 1,5 – 2 кг
- Морква – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як швидко заквасити капусту за 2 години? Капусту добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі знімаємо верхні листи, вирізаємо качан і тонко шаткуємо.
Морква також промиваємо, очищаємо і натираємо на середній тертці.
Починаємо готувати маринад. Для цього наливаємо в підходящу каструлю питну воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі додаємо цукровий пісок, сіль і варимо все пару хвилин, постійно помішуючи. Тепер наливаємо олію, оцет і даємо покипіти приблизно 5-7 хвилин.
Перекладаємо в глибоку каструлю нарізану капусту з морквою і добре все перемішуємо.
Заливаємо овочі гарячим маринадом, накриваємо кришкою і залишаємо на 2 години. Можна дати капусті постояти довше, тоді вона вийде більш м’якою і насиченою.
Через деякий час подаємо капусту до столу або розкладаємо по банках і відправляємо в холодильник. При бажанні до неї можна додати зелену цибулю, редиску, чорний мелений перець і ін Приємного апетиту!
Новости