Хрусткий і ароматний закуска з м’ясистих груздів прикрасить і різноманітить ваш святковий стіл. Засолити їх можна в бочці холодним способом, використовуючи тільки сіль, щоб не перебивати приправами неповторний смак груздів.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Грузді – 10 кг
  • Сіль – 500 гр.

Процес приготування:

Як солити грузді без варіння? Гриби почистіть, видаліть сміття і зріжте пошкодження. Промийте їх у прохолодній воді і викладіть в друшляк, щоб стекла зайва рідина.


Укладіть гриби шарами по 5 см. у висоту у відро чи бочку, трохи присипавши дно сіллю.

Кожен шар грибів просыпайте сіллю, верхній – посипте максимально щедро. Зверху покладіть чисту тканинну серветку, поставте тарілку або дерев’яний кружок з гнітом (наприклад, з наповненою водою банкою).

Через 2 дні гриби осядуть. Приберіть гніт і досипте підготовлені свіжі гриби. Залиште грузді для засолювання на місяць. Розсіл від грибів можете використовувати в супах, він має приємний смак і аромат.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді Як приготувати грузді - рецепти